Szauna Oázis

Oázis a hétköznapokban, a nyugalom szigete a nyüzsgő hétvégéken.

“Engedje, hogy a szauna elfeledtesse Önnel mindennapi gondjait!” A fürdő és a szauna csodát művel a testtel, jót tesz a bőrnek, a vérkeringésnek, a légutaknak, és felfrissíti a lelkünket is.”

SZAUNÁINK ÉS MEDENCÉINK

Finn szaunák, aroma- és zeneterápiás kabin:

A nyugtató légkör mellett kedvező hatással van bőrünkre és teljes keringési rendszerünkre. Ellazítja izmainkat és elősegíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből.

Infra kabin:

A nyugalom szigete. Szépség és egészség magas fokon. Az infra kabinban történő kezelés nagyon kíméletes, már 40°C-on élvezhetik az infra sugarak kedvező hatását, hiszen nem a magas hőmérsékletnek van szerepe a megelőzésben és a gyógyításban, hanem a test által elnyelt meleg energiájának.

Gőzfürdő:

A kevésbé forró, nedves gőz kíméletesebben izzaszt. Izzadás útján természetes módon méregteleníti a szervezetet: kitágítja a pórusokat, így a hőség valódi mélytisztítást végez.

Kneipp taposó medence:

Este megnyugtat, nappal frissít. A hidegvízzel töltött medencében köveken lépkedve tapossuk a vizet, s haladunk sétálva. A lábakat minden lépésnél kiemeljük, így a hideg víz és a meleg levegő adja meg a váltófürdő jelleget. A kövek enyhén masszírozzák talpunk reflexzónáit, ezzel beindítanak egyfajta regulációs folyamatot is.

Pezsgőfürdő:

Tisztítja és felüdíti a testet. A vízsugarak folyamatos és ismétlődő lüktetése erősíti a bőrt: ez a masszázs a pórusok tágulásával párosítva egészséges és fényes bőrt eredményez. India ősi tanítói már tudták: az élet és az életerő attól az általunk “prana”-nak nevezett életenergiától függ, amely bőségesen megtalálható a vízben és a levegőben, illetve mindenekelőtt ezen két elem egységében, azaz a feloldott levegőt tartalmazó mozgásban levő vízben.

SZAUNAFELÖNTÉSEK

A szaunafelöntés egy szertartás, ami 8-15 percig tart. Célja, hogy plusz forrósági ingert ad, amely erősíti az izzadást és egy rendkívül kellemes érzetet kelt. A vendégek hátán jóleső borzongás fut végig, amikor a 80-90 fokban élvezik a szaunamester munkáját, amit már-már művészi fokon lehet űzni. A technika hatására 20%-kal több méreganyag távozik a szervezetből.

Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció.”

Felöntés jótékony hatásai:

Sós felöntés:

Rövid idejű szaunázás után a szaunázók tengeri sóval dörzsölik be testüket, a tengeri sót testradírként hassználva, így a szaunázás alatt megszabadulnak az elhalt hámsejtekből és bőrük puhává és kellemes tapintásúvá változik.

Mézes szeánsz:

A sós szeánszhoz hasonlóan rövid szaunázást követően a vendégek verejtéktől nedves bőrüket virágmézzel kenik be. A szauna melegében a méz folyóssá válik és a kitágult pórusokon keresztul gyorsan beszívódik a bőrbe és táplálja azt minden benne található nyomelemével és áványi anyagával. A kellemes illatú méz puha és kellemes tapintásúvá varázsolja bőrünket.

Jeges felöntés:

A tűz és jég viadala által, a forró levegő és a hideg jég váltakozása frissítő és vérkeringés serkentő hatású. Intenzív és megújító élmény!

SZAUNAFELÖNTÉS IDŐPONTJAI
Hétfő-Csütörtök Péntek-Szombat Vasárnap
14:00 – Jeges 14:00 – Jeges 14:00 – Jeges
16:00 – Sós 16:00 – Mézes
18:00 – Meglepetés 18:00 – Mézes 18:00 – Meglepetés

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a szauna használata csak 14 éves kortól engedélyezett. A szaunázás a hagyományos klasszikus szaunázás szabályai szerint ruhátlanul történik. Minden vendégnek, aki szaunajegyet váltott, szaunalepedőt biztosítunk, melyet a szaunamesternél vehet át. Kérjük, hogy a szaunalepedőt ne vigye ki a szaunaoázis területéről. Szaunafelöntéseink minimum 5 fő részévételével indulnak!